Wat u moet weten als u EHBO-ers aanvraagt voor uw evenement

 • Een post wordt altijd vervuld door EHBO-teams. Een team bestaat uit 2 EHBO-ers. Het beleid van de EHBO Vereniging Voorthuizen is dat de vrijwilligers te allen tijde met zijn tweeën posten. Hier is voor gekozen om de
  veiligheid van de EHBO-ers, het slachtoffer en de omstanders te kunnen garanderen. De EHBO-ers hebben elkaar dan als back-up en als er 1 bezig is met het slachtoffer kan de ander de omstanders zo nodig tot afstand manen.
 • De inzet van de EHBO-ers gaat per team en per dagdeel van 4 uur of minder.
 • Ons bike-team wordt ingezet met een minimale duur van 2 uur en kost € 7,50 pp per uur en per evenement € 25,00 voor de AED.
 • Volgens de richtlijnen van de Veiligheidsregio Gelderland Midden zijn bij gelijktijdige aanwezigheid tot 1000 bezoekers/deelnemers 2 gekwalificeerde EHBO-ers noodzakelijk. Bij meer dan 1000 bezoekers/deelnemers is het advies 2 EHBO-ers extra per 500 extra bezoekers/deelnemers (de richtlijn schrijft 1 extra EHBO-er bij 500 extra bezoekers/deelnemers voor).
 • De kosten voor het eerste dagdeel bedragen € 40,00 per team. Voor het 2e dagdeel op dezelfde dag geldt een tarief van € 35,00 per team. Voor 3e en meerdere dagdelen op dezelfde dag wordt € 25,00 per team gerekend. De vereniging biedt U hiervoor goed opgeleide EHBO-ers die goed uitgeruste
  hulpverlenerstassen meebrengen. Voor eventuele gebruikte materialen wordt geen extra bedrag in rekening gebracht.
 • De EHBO-ers brengen Coolpacks® mee in een handzame koelbox. Om deze Coolpacks® zo koud mogelijk te kunnen houden, zou het fijn zijn als deze in een goed te bereiken koel- of vrieskast kunnen worden gelegd.
 • Daarnaast zal er een AED apparaat meegebracht worden. Alle EHBO-ers zijn opgeleid en bevoegd om deze te kunnen en mogen gebruiken.
 • De EHBO-ers die komen posten verlenen hun diensten geheel belangeloos. Zij krijgen hier geen vergoeding voor en posten in hun vrije tijd. De EHBO-ers hebben recht op een goede werkplek/standplaats op een centraal gelegen plek en dienen voorzien te worden van koffie/thee en evt een versnapering. Mocht het tijdens een post etenstijd zijn, dan is het wenselijk dat de EHBO-er hiervan ook gebruik kan maken, tenzij anders afgesproken.
 • De leden van onze vereniging zijn niet verplicht om te posten en daarom kan de EHBO vereniging Voorthuizen niet bij voorbaat een bezettingsgarantie geven. Uiteraard doet de vereniging altijd zijn uiterste best om een complete bezetting te kunnen realiseren.
  Daarom moet een aanvraag minimaal 6 weken (en liefst langer!) voor het evenement ingediend zijn. Als uw evenement binnen 6 weken na aanvraag plaatsvindt, worden de kosten met 25 % verhoogd. De aanvraag moet voorzien zijn van de datum, tijd, plaats, aard van het evenement en de verwachte aantallen bezoekers.
 • Tevens dient bij de aanvraag de contactpersoon met telefoonnummer en het factuuradres, liefst digitaal, opgegeven te worden.
 • Voor meer informatie en/of aanvragen, kunt u mailen naar evenementen@ehbovoorthuizen.nl, of onderstaand formulier invullen.